Dátum / Idő
 
Szavazás

Mekkora felbontásban SA-MP-zel?

1920x1080

1680x1050

1600x900

1440x900

1400x1050

1366x768

1360x768

1280x1024

1280x960

1280x800

1280x768

1280x720

1280x600

1152x864

1024x768

800x600

640x480

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 24 hozzászólás: 0
Korábbi szavazások
Online
vendég: 3, tag: 0 ...

legtöbb 48
(tag: 0, vendég: 48) - 01 aug : 03:14

Tagok: 981
Legújabb tag: Carm1ne
BANNER

STATS
Google PageRank
Keresés Hun Role Play Webpage
Főmenü
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
Chatbox

krichie
07 ápr : 20:23
aranyos


Zolie3e
07 ápr : 16:15
Kicsi Ricsi

http://www.kephost.com/image/FPDk


Tomy
30 márc : 00:45krichie
29 márc : 08:39
köszi Zoli eddig elég jól haladtunk, igaz most egy kicsit lassítottunk, mert bekell fejeznünk egy weboldalt Ozmannal, de amint kész folyt köv addig az új webet csinálgattam szabadidőmben az is elég jól áll a 0-hoz képest...mondjuk a játék is jól áll a kiinduláshoz képest csak még bele kell szokni, hogy teljesen más a nagyon alapok lassan készen vannak, de még nem alkalmas RP-re...kíváncsi leszek majd a reakciókra a játék elején

hello Dani, ti toljátok még az SA-MP-t?

mennyire hangos a gyerek?
húgoméknak a gyereke elég csöndes, szóval az a jó szerintem


Zolie3e
28 márc : 10:05
így is vanSanto
28 márc : 09:57
Anyàt kevésbé, de az màr nem az apa gondja, ugye?


Zolie3e
28 márc : 09:55
köszike:D jó kisbaba hagyja apát aludniSanto
28 márc : 09:53
Zoli, neked gratula a kicsihez! Làttam Book-on, nagyon aranyos


Zolie3e
28 márc : 09:49
Szia Dani


Santo
28 márc : 09:49
Kivàncsi leszek a folytatàsra Sok sikert hozzà sràcok!


A Hun Role Play-t az RP-s játékosok formálják, az RP-s játékosokat a Hun Role Play formálja !


Búcsúzás...
krichie, szerda 25 március 2015 - 08:05:04 // Hozzászólás: 0

Sziasztok!

Lassan itt az új SA-MP verzió, de a Reborn még sehol...a Hun Role Play GFRP alapú mód után a Hun Role Play Reborn is ment a kukába...és nem csak a mód maga hanem az egész SA-MP-s irány! Szóval elbúcsúzunk az SA-MP-től Az még kérdéses, hogy mi lesz a sok értékes információval amiket összeszedtetek páran (index pozíciók, LV összes ház ajtaja előtti pozíció, utcatáblák...). Talán publikálásra kerülnek, meg a Reborn elkészült elemei is.

Néhányan már tudtok az új irányról, de egyenlőre még nem publikus. Teljesen más játék lesz a Hun Role Play alapja.
A pálya szerintem a játékosok nagy részének ismerős lesz
Jelentős változások lesznek minden téren...teljesen más alap, motor, játéktér, weboldal, admin rendszer, minden más lesz. A legnagyobb újításokat egyenlőre még nem fedném fel.

A fejlesztésekben a változás annyi, hogy nem egyedül fejlesztek, hanem 3-an fejlesztjük az alapokat és bárki hozzá tud járulni .
Mivel teljesen más irány, így rengeteg dolgot meg kell valósítanunk, hogy olyan szintű legyen mint az SA-MP-ben megszokott RP.
Fegyvereket egyenlőre nem terveztünk a játékba tenni (hosszútávon!)! A lehetőség meg van, de ez a játék nem a fegyvereket helyezi központba mint a San Andreas. Szóval a keménykedés, öldöklés, banda RP helyett teljesen más irány lesz, de reméljük élvezni fogjátok ezt is Ha nagyon lövöldözni akartok akkor vannak erre más játékok

Az új weboldalon majd nyomon követhetitek a fejlesztéseket (csak regisztrált tagok!) és ti magatok is ajánlhattok dolgokat.

A régebben említett ötletek közül azért említenék pár fontosabbat amely meg lesz valósítva:
- Meghívós rendszer
- GameMaster rang (Teszt kitöltése után szerezhető, azt tükrözi mennyire ismered a játékot/weboldalt)
- FPS nézet
- Pont rendszer
- Aktívság Pont (előző hónapban játszott órák alapján számolva, befolyásolja a szavazat értékét)
- Online Pont (játékban eltöltött idő másodpercben, befolyásolja a szavazat értékét)
- Kredit Pont (régen Bónusz Pontként említve, ebből tudtok majd vásárolni "külföldről", valószínűleg a meghívó is kreditbe kerül majd)
- Teljesítmény pont (achivement rendszer, elérsz dolgokat és kapsz utánuk pontot, van amelyikért Kredit is jár)
- Szavazat értéke (több pontból számított érték)
- Demokratikus rendszer (itt OOC-re értve: fejlesztések a játékosok igényeik szerint, tehát ha egy új fejlesztés nem tetszik, megfelelő mennyiségű szavazattal módosítható/eltávolítható, illetve új fejlesztések szintén így igényelhetőek)
- Fejlesztői részleg a weboldalon (fejlesztések nyomon követhetőek, bugok jelentése weboldalon, saját ötletek felvetése...)
- Karakter halál (ha meghal a karakter akkor nem 'reinkarnálódik' hanem végleg vége! a hátra hagyott dolgainak bizonyos százalékát kreditben átszámolva megkapja a játékos, hogy új karaktert igényeljen)
- Online log (játékban lehet visszanézni logot)
- Nem lesz 'játékoshoz láncolt' dolog, tehát a jármű nem fog kidobni, hogy "nincs kulcsod", a telefon nincs hozzánőve a kezedhez...
- Nem lesz név a karakteren (a játékos maga tudja 'feliratozni' az egyes karaktereket, szóval ha valaki bemutatkozik, hogy 'Én vagyok a Maunika' akkor ráírhatod, hogy 'Béjlaa' és akkor a 'Béjlaa' felirat fog rajta megjelenni, hiába 'Maunika' a neve, és hiába szerepel az okmányaiban a 'Lakatos Nintendo' név)


Meghívós rendszer lesz az elejétől, szóval nincs publikus regisztráció! Azok a régi HRP játékosok akik szeretnének meghívót kapni keressenek meg skypeon, vagy privátban. A HRP életében fontosabb szerepet betöltő személyek és a régen aktív játékosok kerülnek be első körben. Azok a régi játékosok akik nem jelentkeznek, de számítunk rájuk meghívóval őket felkeressük emailben, skypeon.
A tesztek alatt valószínűleg házi szerver lesz és csak megadott időpontokban fog futni.
Akik szeretnének hozzájárulni a fejlesztéshez szintén skypeon keressenek fel.
Főleg esténként vagyok elérhető 18-20 órától 22-02-ig.

A jelenlegi weboldal már csak pár hónapig él, utána végleg törlésre kerül. Az új weboldal motor már készül, valószínűleg előbb lesz élesítve, mint a játék béta tesztelése elkezdődne! Szóval aki szeretne menteni privát üzeneteket, fórum hozzászólásokat, képeket...az tegye meg minél előbb


Helyzetjelentés
krichie, szombat 18 augusztus 2012 - 07:06:15 // Hozzászólás: 2Több mint 2 és fél éve húzódik ez az "új mód dolog", azóta kijött az SA-MP 0.3c d és immáron az e verzió is. Igaz azóta a szemlélet is teljesen megváltozott, az elején még a GFRP lett volna az új mód alapja, most már inkább a való életet veszem alapnak. A GFRP a maga bugjaival és furcsa szokásaival tényleg közkedvelt mód lett. Elég sokat kaptunk tőle...sikerült egy közösséget összekovácsolnunk, én személy szerint scriptelni tanultam meg általa és több programozási nyelvben is előnyt jelentett, de azért lassan végleg dobozolhatnánk és a polcra küldhetnénk. Jó volt szép volt, de van jobb és szebb ami minket vár...Hosszú út vezetett idáig és ez is még csak egy új út kezdete ! Lassan vége a nyárnak és sokan ismét visszatérnek közénk. Remélhetőleg most nem úgy végződik a munka morál mint legutóbb, de most nem is darabokat akarok és nem a GFRP-ben szeretném építeni az abból kivezető módot. Már vagy 4.-szerre vagy 5.-szörre kell újra kezdenem a módot, hol az új SA-MP verzió hol adat vesztés miatt.
A legutóbbi módban már elég messze jutottam, csakhogy az új SA-MP új funkciókat és új lehetőségeket hoz...Rá is térnék a fontosabb részre. 4 napja éjjel-nappal csak az új motoron dolgoztam. Páran látták is nagyjából mi az elképzelés, a billentyű koptatás korszakát remélhetőleg magunk mögött hagyhatjuk. Ha az új motor olyan szinten beválik mint ahogy reméltem akkor kb csak a chathez ( és persze az írást kívánó dolgokhoz ) szükséges gépelni. Ez a motor még fejlesztés alatt áll, és a nagy része még csak elméletben van kész. Ez a 4 napos munka nagyjából körvonalazta a motor működési elvét és az alapját lefektette. Szóval ha minden a kezünkre játszik akkor szeptember elején kész is lesz az új motor. Ez még csak a mód elejét jelenti nem az egész módot ! Az elmúlt években számos adatot összegyűjtöttünk ami majd az új módot fogja élmény dússá tenni, de még sok fontos adat összegyűjtésre és rengeteg meglévő adat leellenőrzésre vár. Ezek mind szükséges munkálatok ahhoz, hogy a módot valósághűvé tegyük ! A nagyváros elég sok munkát tartalmaz, az összes cím lementése, házak / üzletek / garázsok elhelyezése.....ezért Zolival megbeszéltem, hogy az új módot indítsuk el a város feletti kis falvakban és később az OE ( Online Editor ) módszereknek köszönhetően beköltözünk a városba ( a szerveren tudjuk a városban levő adatokat rögzíteni, és egyre jobban bővíteni a játék teret ). A fejlesztési munkálatok alatt nem tervezem beüzemelni az account managert, viszont pár fontos funkciót a módba ideiglenesen beépítek belőle. Ezekről sokat nem írnék le mivel sajnos a jelenlegi SA-MP 'közösség' több infót szerez lopásból mint saját fejből, és az általunk kitalált megoldásokat nem szeretnénk silány minőségben visszahallani / látni. Szóval ha ti is besegítetek akkor kb szeptember közepén, de legkésőbb a végén az új mód alapjain RP-zhetünk a munkálatok mellett. Egyenlőre nem sok olyan munka van amit kiadnék felügyelet nélkül, de azért van pár ami későbbi ellenőrzéssel korrigálva nagy segítség lehet. Sok munka van mögöttünk és talán még több előttünk, de már nem szeretnék a GFRP-be visszafordulni ! Inkább húzzunk bele és vegyük az irányt az új mód, a komolyabb RP felé !


Régi mód az Újért
krichie, hétfő 04 június 2012 - 02:22:20 // Hozzászólás: 8

Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy a határidőkön jócskán túl vagyunk és még mindig bizonytalan a helyzet a fejlesztésekkel kapcsolatban...Én személy szerint úgy gondoltam, hogy a fejlesztési munkálatok sokkal gyorsabban be fognak fejeződni és mostanra már mindenki kenni-vágni fogja az új mód funkcióit...Sajnos nem egészen úgy alakultak a dolgok ahogy azt szerettem volna...ezért lehet egy új síkon kéne megpróbálni ezt a témát...mivel az általam kifejlesztett módszer, a Portable Scriptelés lehetővé teszi, hogy mód mellett betudjak tölteni olyan modulokat melyek később egyet fognak alkotni, vagy akár több modult betölteni és egymásközt biztosítani a kommunikációt...ezért van egy olyan lehetőség, hogy a régi móddal újra indítom a szervert, és az RP mellett a fejlesztési munkálatokat is tolni lehetne. Pontosabban az a "lehetne" inkább "kéne"...az összes különálló modult kitudnánk fejleszteni és letudnánk tesztelni a HRP régi módja mellett, sőt akár a 2 mód ( régi és új ) eltudna futni egymás mellett...igaz kicsit furán venné ki magát de elméletben megoldható .
Egy egyszerű példát hoznék fel...futna a régi mód a szerveren, X ember nyugodtan RP-zne és akik éppen adatokat gyűjtenek / tesztelnek / fejlesztenek ( pl. mapelnek ) azok admin munkában lennének...és tilos lenne őket zavarni...
Mondjuk a tuning rendszert tesztelnék, mást nem zavarnának, hisz az általam kidolgozott ötletet ott töltöm be ahol én szeretném
Persze lenne pár olyan munka ami megzavarhat pár RP szituációt, de megoldható az is, hogy a fejlesztők más virtuális világban legyenek szóval az RP-sek nem is látnák őket ( mint az AFK-sokkat ) .

Véleményem szerint azért lassult be a fejlesztő csapat munkája, mert elég sok monoton és unalmas munka adódott, viszont a magas RP szinvonalhoz elengedhetetlenek és ugye senki nem szeret unatkozni
Viszont RP mellett már nem lesz annyira unalmas pl. az összes cím lementése, vagy az összes kereszteződés 3 vagy 4 oldali lementése...
Úgy tűnik Attila volt az egyetlen aki ezt bírta volna idegekkel ne kelljen megszámolnom hány olyan munkát kapott ami halálian unalmas volt...azért megemlítenék párat...
- összes jármű valósághű árának összegyűjtése
- összes jármű kerekeinek / ajtóinak összegyűjtése
- tuning árak összegyűjtése
...
és még mennyi munkája lesz szerencsétlennek viszont nem egyedül kéne csinálja azért indulna újra a szerver, hogy a HRP játékosai is hozzátudjanak adni az új módhoz ! Ha tényleg magas színvonalú módot és RP-t szeretnénk akkor ahhoz nagyon sokat kell dolgoznunk ! Én bevállalom, hogy kidolgozom, lekódolom és fejlesztem az új mód elemeit, viszont az OE ( Online Editor ) módszer, és a rengeteg adat gyűjtés ( pl.: összes cím lementése ) miatt szükségem van több szorgos emberre ! Az új mód teljesen eltér a mostani RP szerverektől ! Nem GFRP alapú és másolatú lesz ! Minél valósághűbb módot szeretnénk megalkotni ! Erről sokat nem szeretnék még mondani, mert a publikálásnak tudjuk mindig mi a vége De megemlíteném az "RP-s körforgást" példának, ami eddig sehol nincs jelen. Akinek elmondtam mit is jelent ez a fogalom, az tudja, hogy milyen is lesz az új mód alapja...

Kirakok egy szavazást az oldalra, és a szavazatok alapján eldől, hogy a régi móddal újra fog e indulni a szerver...persze ehhez Zoli is kéne, őt még megpróbálom elérni, de ha nem lesz elérhető akkor helyettesítjük


RP-s nevek
krichie, szerda 25 január 2012 - 02:18:53 // Hozzászólás: 6

Jelenleg a weboldalon amikor beregisztrálsz 2 fontos adatot meg kell adnod, egyik a "felhasználónév", a másik az "RP-s neved"...
Például nekem a felhasználó: "krichie" az RP-s nevem: "Kovacs_Richard".
A szerveren eddig "Kovacs_Richard"-al kellett belépnem hisz az volt a karakterem neve...
Szóval az jutott eszembe, hogy a weboldalon és a szerveren is egy login név lenne mint például nekem a "krichie"...viszont RP-n lehetne a nevem "Kovács Richárd"...tehát az RP-s karakter neve tartalmazhatna olyan karaktereket amelyeket az SA-MP nem engedélyez...és OOC csatornákon az account nevet míg IC csatornákon a karakter nevet írná ki...
pl:
Global chat ( régi módban /o )
/g hello
[G] krichie: hello

/me leül.
Kovács Richárd leül.

Az még kérdéses, hogy az azonosítás hogyan is legyen tehát mondjuk "/pay ??? 1000"
ID biztos marad, karakter / account név még kérdéses, de erre is ötleteket várok, hogy szerintetek melyiket lenne érdemes használni...
És írjátok le a véleményetek erről a megoldásról is...


Mód a módban...
krichie, hétfő 19 december 2011 - 02:30:59 // Hozzászólás: 7

Ozmannal nem rég fent voltunk egy szerveren, ami mind2-nknek tetszett és azt mondta, hogy "fusson ilyen mód a HRP-n éjfél után" hát persze a reakcióm egyből az volt, hogy nem váltok módot éjjel nappal HRP mód fog futni a HRP szerverén...viszont Portable Scriptelés egyik új előnye, hogy megoldható az, hogy a HRP mód fut és RP-n valaki "konzolon" vagy "laptopon" játszik egy játékot, amely lehet akár egy DM / RP / TDM ... mód ami nem zavarja a HRP mód futását . Tehát kb olyan mintha fellépnél egy másik szerverre . A fejemben gyorsan lefutott, hogyan is oldható ez meg és a Portable Scriptelés által tökéletesen kivitelezhető, hogy "virtuális módot" futtassak tehát az azt jelentené, hogy az alap HRP mód mellett akármilyen módot vagy módokat tudok futtatni mondjuk legyen az egy DM mód, RP-n "leül a karakter a konzol elé" és elkezd játszani...persze ezt először felületesen dolgozom csak ki, tehát még nem írok komoly módokat hozzá, hisz még a HRP-t be kell fejezzem viszont Online Editor-al + Load Editor-al + Portable Scriptelés-el a kezemben később is tudok "betölteni" játékokat, és mondjuk lenne egy játékbolt ahol megvásárolhatóak lennének...jaa és hozzátenném, hogy a DM-et is el tudjuk kerülni ez által...mint pl RL nem lövöldöztök, ezért inkább RP-n "élitek ezt a vágyatok", viszont ha RP-n belül is lesz egy megoldás akkor az RP-t nem fogja veszélyeztetni a fegyver utáni vágy jaa és a kreatívabb egyének tudnak ezáltal hozzáadni a HRP-hez mivel aki tud scriptelni az kaphat majd egy leírást arról, hogyan is kell megírni egy "játékot" a HRP-re és így akárki tudja futtatni a "módját" a HRP-n belül...jelen állás szerint a tanfolyam rendszerben lesznek leírások a scriptelésről, és a HRP-n alkalmazott általam kifejlesztett módszerekről is, amelyekkel akár el is lehet kezdeni scriptelni tanulni + a weboldalon szeretnék a HRP scriptereknek egy oldalt ahol a scriptelésről tudunk egymás között beszélni, és megosztani egymással a portable scripteket...ehhez az oldalhoz engedéllyel hozzálehet majd férni de itt inkább már komolyabb szintű scriptelés fog menni, kizárólag Portable Scriptelés !

Azért kiváncsi vagyok a véleményetekre...szerintetek milyen ötlet a módon belüli mód? eddig annyi "hátrányát" találtam, hogy amíg a "virtuális világban van a játékos" addig eltűnik RP-ről...


Oldal:       >>